Somaliland Blog

Familieferie i Somaliland

Somaliland, dag 14-16, 22.-24 juli 2015

Så er der lidt billeder fra Somaliland – en relativt sikker provins i Somalia (selv om diverse landes udenrigstjenester er af en anden opfattelse). Og et sted hvor det ikke ligefrem vrimler med turister.

Vi var der i tre dage og nåede at se:
Hovedbyen Hargeisa inkl. kamel- og gedemarkedet (hvor jeg for første gang i 15 år blev bestjålet. Nåede dog at slå det pengebundt af somaliske shilling som en knægt lige havde fisket op af min lomme ud af hånden på ham og få pengene retur).

Moské i tre etager – en million mænd i stueetagen, damer på første og VIP-mænd på anden sal. De var ikke så vilde med at blive fotograferet her – så ingen billeder derfra.

Dagstursudflugt med kalashnikovbevæbnet vagt i Somaliland Police Uniform til havnebyen Berbera ved Adenbugten (som er en vigtig havneby for såvel legale som smuglervarer til Etiopien).

Ufattelige mængder plastikaffald alle vegne.

Flere småaggresive somaliere som (i modsætning til i Mellemøsten) blev fortørnede hvis man hilste dem med Salaam Aleikum hvis man ikke selv var muslim. Men også en masse meget flinke og imødekommende folk der rigtig gerne ville reklamere for deres land (der ikke får besøg af skide mange turister)

Et havareret fly i lufthavnen – god reklame for somalisk flysikkerhed.

Et nedskudt russisk MIG-fly – nu udstillet i bymidten.

Udrangerede biler og halvsunkne skibe ad libitum.

Pengevekslere med uendelige stabler af Somaliland Shilling.

Khat, khat, khat. Khatsælgere allevegne – khat virkede dog ikke helt lige så sindssygt udbredt her som i Djibouti.

Og den måske værste fastlandsgrænse (Somalia/Etiopien) jeg endnu har krydset (ud af anslået 100 stk. og skarpt forfulgt af Benin/Nigeria grænsen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.